Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Βίντεο με την τεχνική "Μακραμέ"

Με την τεχνική του μακραμέ, την τέχνη των καλλιτεχνικών κόμπων όπως συνηθίζουν να αποκαλούν μπορεί κάποιος να φτιάξει κοσμήματα, τσάντες, ζώνες και πολλά άλλα χρηστικά ή απλώς διακοσμητικά αντικείμενα με μοναδικό εμπόδιο τη φαντασία του καθενός. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι σπάγκοι, νήματα σε διάφορα πάχη και ως διακοσμητικά, χάντρες πετρούλες και ότι άλλο διαθέτετε.

Προσωπικά, δεν έχω ασχοληθεί ακόμα με αυτή την τεχνική. Έχω αρκετές ιδέες βέβαια τις οποίες ελπίζω να υλοποιήσω άμεσα.

Ακολουθεί video που δείχνει τον βασικό κόμπος και πως να φτιάξετε απλά βραχιόλια




2 σχόλια:

  1. Λίτσα μου πολύ ωραία ιδέα ιδιαίτερα για καλοκαιρινές ζώνες με χρώματα και χάντρες της αρεσκείας μας! Οι πλεκτές ζώνες δένουν πολύ με πολλά από τα καλοκαιρινά ρούχα. Δίνουν ένα μποέμ look που προσωπικά μου αρέσει πολύ! Φαίνεται να γίνονται δε και αρκετά εύκολα. Αμα βρεις κανένα βίντεο που να δείχνει κανένα ωραίο σχεδιάκι με χάντρες βάλτο να το δούμε! Φιλιά+++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα παραπάνω βιντεάκια είναι απλά το έναυσμα για να ασχοληθεί κάποιος με την τεχνική του μακραμέ. Είναι οι πολύ βασικοί τρόποι πλέξης. Πολύ ωραίες ζώνες μπορεί να φτιάξει κάποιος και με το βελονάκι. Θα προσπαθήσω να βρω advanced βιντεάκια γιατί πραγματικά μπορεί κάποιος να φτιάξει αριστουργήματα με αυτή την τεχνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή