Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009

Καλοκαιρινός Καθρέφτης MALMA από ΙΚΕΑ 2

Ο καθρέφτης είναι από ΙΚΕΑ και με τη μέθοδο Decoupage κόλλησα την χαρτοπετσέτα με τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες. Στη συνέχεια έβαψα με γαλάζιο και άσπρο χρώμα το πάνω μέρος και με ώχρα το κάτω για να έχει αποτέλεσμα ουρανού και άμμου αντίστοιχα. Τέλος, κόλλησα στο κάτω μέρος πραγματική άμμο θαλάσσης και τα κοχυλάκια.Πέμπτη, 9 Απριλίου 2009

Χριστουγεννιάτικο κουτί

Στο παρακάτω κουτί κόλλησα με τη μέθοδο decoupage το χαρτί περιτυλίγματος.

Στη συνέχεια έβαψα όλο το κουτί σε ασημί χρώμα. Αφότου είχε στεγνώσει καλά πέρασα το βερνίκι κρακελέ και το άφησα να στεγνώσει. Στη συνέχεια το πέρασα με το μπλε χρώμα προσέχοντας η φορά του πινέλου να είναι πάντα η ίδια και να μην ξαναπεράσω χρώμα στην ήδη βαμμένη επιφάνεια.

Τέλος, έβαλα αρκετό άσπρο Glitter όπου υπήρχε χιόνι και τόνισα τα δεντράκια και τις μπαλίτσες με διάφορα χρώματα Glitter.Κυριακή, 5 Απριλίου 2009

Πασχαλίτσες και Σαλιγκαράκια


Τις παρακάτω πασχαλίτσες και σαλιγκαράκια, τα έφτιαξα με γύψο καλλιτεχνίας και χρησιμοποίησα τα έτοιμα καλούπια που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Μπορεί να είναι κάτι εντελώς απλό παρόλα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ποικιλοτρόπως. Ακολουθούν μερικές ιδέες:

1. Να τα κολλήσουμε στις σακούλες που θα βάλουμε τα πασχαλινά δώρα
2. Να τα τοποθετήσουμε ως διακοσμητικά, διάσπαρτα στο πασχαλινό τραπέζι
3. Να κολλήσουμε μαγνητάκια από πίσω και να τα κολλήσουμε όπου θέλουμε
4. Να τα κολλήσουμε πάνω σε μικρά κασπώ ως διακοσμητικά
5. Να τα τοποθετήσουμε ακανόνιστα στο περβάζι ενός παράθυρου (κατά προτίμηση σε ένα από αυτά του γραφείου ώστε να ταξιδεύει για λίγο η σκέψη μας)
6. Όπου αλλού σας αρέσει...

Βίντεο με την τεχνική "Μακραμέ"

Με την τεχνική του μακραμέ, την τέχνη των καλλιτεχνικών κόμπων όπως συνηθίζουν να αποκαλούν μπορεί κάποιος να φτιάξει κοσμήματα, τσάντες, ζώνες και πολλά άλλα χρηστικά ή απλώς διακοσμητικά αντικείμενα με μοναδικό εμπόδιο τη φαντασία του καθενός. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι σπάγκοι, νήματα σε διάφορα πάχη και ως διακοσμητικά, χάντρες πετρούλες και ότι άλλο διαθέτετε.

Προσωπικά, δεν έχω ασχοληθεί ακόμα με αυτή την τεχνική. Έχω αρκετές ιδέες βέβαια τις οποίες ελπίζω να υλοποιήσω άμεσα.

Ακολουθεί video που δείχνει τον βασικό κόμπος και πως να φτιάξετε απλά βραχιόλια