Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Πορτοκαλί κουφωτό κερί με ποτ-πουρί


Το παρακάτω κερί είναι η πρώτη μου προσπάθεια για κουφωτό κερί...Πως σας φαίνεται??






Κορίτσια S.O.S χρειάζομαι τα φώτα σας οπωσδήποτε. Αναρωτιέμαι αν σας παιδεύει και εσάς όσο και εμένα η δημιουργία ενός κεριού.

Καταρχάς να πω ότι δεν έχω αγοράσει ακόμα καλούπι και χρησιμοποίησα ένα γυάλινο στρογγυλό βάζο από τα Jumbo και για την τρύπα ένα πλαστικό στρογγυλό κουτί που έχω από βερνίκι. Ξεκίνησα που λέτε ωραία και καλά, έβαλα και τα ποτ-πουρί μου, το άφησα να κρυώσει και προσπάθησα να το βγάλω από το καλούπι. Ευτυχώς, στο μικρό δε δυσκολεύτηκα τόσο. Κούτσα κούτσα το ξεκόλλησα, από το κεντρικό όμως ήταν αδύνατο..τι να κάνω πήρα ένα σφυρί και του δωσα 2-3, το σπάσα και ησύχασα. Τι ησύχασα δηλαδή που γέμισε ο τόπος γυαλιά κ έτρεχα να μαζέψω...

Τέλος πάντως, το ξεπερνάμε αυτό και ξεκινάμε την επιχείρηση να φανούν τα ποτ-πουρί γύρω γύρω από το κερί...δεν ήξερα τι να κάνω και πήρα το πιστολάκι για τα μαλλιά και άρχισα την κατά μέτωπο επίθεση...Τι το θελα πανάθεμα με....έλιωσαν οι σακούλες πάνω στις οποίες είχα το κερί και έσταζε όλο στο πάτωμα (ιδού τα αποτελέσματα...)




Σα να μην έφτανε αυτό τα λιωμένα κεριά εξφεδονίστηκαν στο άσπρο μπλουζάκι μου και στον τοίχο απέναντι ο οποίος είναι ντυμένος με πέτρα ...

Και ερχομαι εγώ τώρα και ρωτάω...γιατί όλα αυτά?? Τι δεν έκανα σωστά?? Εσείς ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ??????? PLEASE, βοηθήστε με ...είμαι απελπισμένη.

Έχω δύο στις δύο αποτυχημένες προσπάθειες...κλαψ κλαψ

10 σχόλια:

  1. Καλημέρα! Έφτιαχνα κεριά παλιά, για καλούπι προτείνω να χρησιμοποιήσεις το κουτί από τις μεγάλες συσκευασίες καπουτσίνο σε σκόνη ή ένα παιδικό τσάι που είναι πάλι σε σκόνη. Είναι στρόγγυλα, σε διάφορα μεγέθη, χαρτόνι απέξω και μέσα είναι σαν αλουμινόχαρτο. Αν βάλεις τα κεριά στην κατάψυξη για λίγο, αφού έχουν κρυώσει, ξεκολλάνε αμέσως από το "καλούπι", το οποίο μπορείς μετά να χρησιμοποιήσεις πολλές φορές.

    Εναλλακτικά, και κουτιά από γάλα κάνουν, αλλά αυτά πρέπει να τα σκίσεις για να τα βγάλεις, άρα είναι μιας χρήσης.

    Για να καθαρίσεις το κερί από το πάτωμα, ξύσε όσο μπορείς να βγάλεις και για τα υπολείμματα έχω βρει ότι το παχύρευστο αζαξ για το μπάνιο και το πάτωμα κάνει θαύματα! Για την πέτρα δεν ξέρω αν κάνει αυτό το καθαριστικό... Για τα ρούχα σου, βάλε χαρτί κουζίνας πάνω από το λεκέ και σιδέρωσε πάνω από το χαρτί, το κερί θα λιώσει και το χαρτί θα το απορροφήσει!

    Ελπίζω να σε βοηθάνε αυτά! :) Κουράγιο και μην απογοητεύεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κερί είναι πάρα πολύ όμορφο!!! Συγχαρητήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλεξάνδρα μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σου. Θα τα δοκιμάσοω και θα σε ενημερώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γεια χαρά!
    πολύ όμορφο το κερί που έφτιαξες & ευτυχώς που είναι κενό στο κέντρο, γιατί όλα τα αποξηραμένα που τοποθετούνται μέσα στα κεριά είναι εξαιρετικά εύφλεκτα & πολύ επικίνδυνα.
    Φτιάχνω κεριά εδώ & λίγα χρόνια & ομολογώ ότι είναι μια πανέμορφη ασχολία που φέρνει γαλήνη & ηρεμία. Κάθε μέρα μαθαίνεις & κάτι αρκεί να έχεις τον χρόνο & τη διάθεση. Για τα σταξίματα στα πλακάκια σου μη σε νοιάζει καθόλου. Πάρε μια σπάτουλα (αυτή τη γνωστή με την ξύλινη λαβή) από ένα κατάστημα με χρώματα σιδηρικά & ξύσε την επιφάνεια. Ό,τι δεν βγει πέρασε το μ' ένα πανάκι βουτηγμένο σε ζεστό νερό. Για την πέτρα είναι λιγάκι πιο δύσκολα τα πράγματα γιατί η επιφάνεια είναι ανώμαλη & ίσως πορώδης. Όσο για τα καλούπια καλό είναι να προτιμήσεις για ξεκίνημα το χάρτινο κουτί από γάλα ή χυμό το οποίο μετά σκίζεται & πετιέται. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσεις κάτι πλαστικό ή γυάλινο, πέρασε τα τοιχώματά του με ένα πινελάκι με λίγο λαδάκι ή βαζελίνη ή παραφινέλαιο (που είναι & το καλύτερο) ΠΡΙΝ να τοποθετήσεις μέσα το ζεστό κερί.
    Οτιδήποτε χρειαστείς μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου στο mail που αναγράφεται στο blog μου http://fosapokeri.blogspot.com/
    Εύχομαι πάντα να δημιουργείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σου Ευαγγελια μου!

    Λοιπον καλουπια εχει πολύ ωραια στο Paco Art Center! Εγω με αυτα φτιαχνω τα κερια μου και εχουν και ωραιο μεγεθος και δεν ειναι και ακριβα (καπου 14 ευρω νομιζω)

    Για την εμφανιση του ποτ πουρι θελει πιστολι θερμου αερα! Στο Πρακτικερ - Μακρο εχει και παιζουν και οι τιμες απο 15 εως 45 ευρω.

    Οπως σου ειπε και το fosapokeri πρωτα στο καλουπι θα βαζεις λιγο λαδακι σε ολο το καλουπι ωστε να μπορεις να ξεκαλουπωσεις ευκολα μετα.

    Παντως βγηκε πολυ ωραιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες πάρα πολύ για τις συμβουλές σας! :)

    Θα τα δοκιμάσω όλα και ελπίζω να έχω καλύτερα αποτελέσματα

    Φιλιά σε όλες και ευχαριστώωωωωωωωωωωωωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για πρώτη προσπάθεια τα πήγες πάρα πολύ καλά, μπράβο! :) Εγώ όταν πήγα να φτιάξω κερί για πρώτη φορά κόντεψα να κάψω την κουζίνα :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολυ ομορφο το κερι σου .Χαλαλι το λερωμα, εξαλλου αν δεν λερωσεις πως θα μαθεις?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευαγγελία καλημέρα! Μέσα σε όλα όσα κάνω είναι κ τα κεριά! Από την μέχρι τώρα εμπειρία μου σου προτείνω πριν χύσεις το κερί στο καλούπι να το έχεις περάσει πρώτα με λίγο λάδι (βάλε λίγο σε μια χαρτοπετσέτα και πέρασε το καλούπι παντού, όμως ίσα που να φαίνεται ότι υπάρχει λάδι)! Όταν κρυώσει θα ξεκολλήσει μόνο του με λίγη βοήθεια! Μετά για να το περάσεις με το πιστολάκι μαλλιών, ή με το θερμοπίστολο, βάλε το κερί πάνω σε μια βάση, έτσι ώστε να προεξέχει ο πάτος, και στρώσε γύρω σακούλες ή ό,τι άλλο, ώστε να στάζει το κερί πάνω τους! Τώρα, όσον αφορά το πως θα βγάλεις το κερί πάνω από τις επιφάνειες, δεν έχω και ιδιαίτερη εμπειρία, αλλά όπου μπορείς ξύστο προσεκτικά με σπάτουλα και για τις ανάγλυφες επιφάνειες νομίζω ότι μπορείς να το κάνεις υγρό, λιώνοντας το με το πιστολάκι, και μαζεύοντάς το ταυτόχρονα με ένα απορροφητικό πανί, προκειμένου να μην επεκταθεί σε μεγαλύτερη επιφάνεια! Ελπίζω να βοήθησα! Καλή συνέχεια και καλές δημιουργίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή