Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Πως να μετατρέψετε έναν απλό πήλινο κουμπαρά σε κουκουβάγια




 «Κάτι θα τον κάνεις εσύ»… Έτσι μου είπε η κουμπάρα μου όταν μου έδωσε τον κουμπαρά!!!  Λες??? Χμ….και τι να τον κάνω????



 Χωρίς δεύτερη σκέψη, αποφάσισα ότι θα γίνει «κουκουβάγια». Νομίζω το γιατί, είναι εύκολο να το καταλάβετε, αρκεί να ρίξετε μια ματιά στην προηγούμενη ανάρτηση


Το πρώτο που έκανα ήταν να ασταρώσω τον πήλινο κουμπαρά

 

Έπειτα τον έβαψα ροζ



Συνεχίζοντας, είπα, ότι τις λεπτομέρειες θα τις κάνω με πηλό. Η προσπάθεια στέφθηκε με απόλυτη καταστροφή. Έβαλα τον πηλό πάνω στον κουμπαρά αφού προηγουμένως είχα κόψει τα μάτια αλλά ξέχασα να τα κολλήσω με ατλακόλ. Ο πηλός καθώς στέγνωνε, ράγισε και μετά ξεκόλλησε. Αυτό βέβαια διορθώθηκε εύκολα, προσθέτοντας λίγο πηλό στο ράγισμα.  




Συνέχεια είχε το βάψιμο. Εκεί να δείτε τι έγινε. Τα πασάλειψα όλα. Προσπαθούσα να διορθώσω το ένα και λέρωνα το άλλο. Δεν πτοήθηκα, το πέταξα αμέσως και  συνέχισα με τσόχα.



Τέλος, έφτιαξα τα αυτιά με πηλό. Νομίζω ότι παραείναι μυτερά και παραπέμπουν σε διαολάκι. Ήθελα να βάλω και φτερά αλλά δε με βοηθάει το σχήμα. Αν σκεφτώ κάτι θα επανέλθω..Μήπως έχετε εσείς να προτείνετε κάτι?



Η Σοφία πάντως ενθουσιάστηκε με το αποτέλεσμα. Κατευθείαν προσπάθησε να ξεκολλήσει τα μάτια, οπότε ο κουμπαράς μας μπήκε ψηλά ώστε να καταφέρει να επιζήσει. Είπαμε με το μπαμπά μας, ότι θα βάζουμε μόνο χαρτονομίσματα ώστε να τον σπάσουμε σε πολλά – πολλά χρόνια  


  

8 σχόλια:

  1. Υπέροχη μεταμόρφωση του πήλινου κουμπαρά, μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφη η κουκουβάγια.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου αρέσουν πολύ οι κουκουβάγιες και η ιδέα σου είναι υπέροχη
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγινε πολυ ομορφοs. Η φιλη σου ειχε δικιο. Θα μπορουσεs να χρησιμοποιησειs χρωματισμενο πολυμερικν πηλο για να γλιτωσειs το βαψιμο! Αν και η τσοχα ειναι πιο σιγουρη λυση. Ευχομαι να γεμισει γρηγορα με χαρτονομισματα και αs τον σπασετε. Θα κανειs καινουργιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταρχήν, το τελευταίο, ότι θα βάζω κάπου χαρτονομίσματα και θα το ανοίξω μετά από χρόνια, όποτε κι αν το έχω πει, σε λίγο καιρό.............κατάλαβες!Η κουκουβάγια είναι σούπερ, νομίζω θέλει και ένα ζευγάρι τσαχπίνικα φρυδάκια!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια χαρά μεταμορφώθηκε ο κουμπαράς σε κουκουβάγια. Μου άρεσε με την τσόχα καλύτερα νομίζω από τον πηλό. Όσο για τα αυτάκια και να μην είχε δε θα πείραζε. Άντε να σε δω να τον γεμίζεις τώρα!!
    Φιλιά και χρόνια πολλά για αύριο..γιορτάζεις σωστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ, Ευαγγελία μου !!!!!
    Πανέμορφος ο κουμπαράς-κουκουβάγια !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή