Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Σπιτική πλαστελίνη


Επιτέλους κάνω την πρώτη ανάρτηση για το 2014, πάλι καλά να λέω που είναι τον Ιανουάριο (έστω και στο τέλος).
Ναι μεν χάθηκα πάλι αλλά  έχω πολλούς λόγους. Ο κυριότερος είναι ότι έχουμε πέσει πάλι με τα μούτρα στο σπίτι και προσπαθούμε να κλείσουμε όλες τις εκκρεμότητες – κατασκευές – αλλαγές που έχουν μείνει. Λίγο αυτό, λίγο το ότι είμαι της λεπτομέρειας (ψειρού συγκεκριμένα για τον Άκη) δεν μένει χρόνος για άλλα πράγματα.  


Σήμερα θα σας δείξω πως μπορούμε να φτιάξουμε σπιτική πλαστελίνη. Χρειαζόμαστε υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, οπότε δεν υπάρχει δικαιολογία για όσους έχουν μικρά παιδιά να μην την φτιάξουν.

Τα υλικά που χρειαζόμαστε λοιπόν είναι:

1 κούπα αλεύρι
½ κούπα αλάτι
½ κούπα νερό (ίσως λίγο λιγότερο)
1 κ.σ λάδι καρύδας ή κάποιο άλλο
Χρώματα ζαχαροπλαστικής σε πάστα

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο μπολ και ανακατεύουμε. Καλό είναι να μη ρίξουμε όλο το νερό από την αρχή, διότι μπορεί να γίνει αραιή η πλαστελίνη μας. Αν συμβεί βέβαια κάτι τέτοιο, απλά προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Το λάδι καρύδας αρωματίζει φυσικά την πλαστελίνη μας και επιπλέον αφήνει τα χέρια μας μαλακά…
Όταν είναι έτοιμη η «ζύμη» μας, τη χωρίζουμε σε τόσες μπαλίτσες όσα και τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσουμε. Προσθέτουμε ελάχιστη από την πάστα του κάθε χρώματος στη κάθε μπαλίτσα και συνεχίζουμε το ζύμωμα ξεχωριστά. Η όλη διαδικασία δεν παίρνει πάνω από 6-8λεπτά. Πραγματικά αξίζει να δίνουμε στα παιδιά μας ό,τι καλύτερο μπορούμε και να τα προστατεύουμε από όλα αυτά τα βλαβερά χημικά που υπάρχουν σε όλα τα προϊόντα. Κάντε ένα κόπο παραπάνω, ψάξτε λίγο τι τρώμε, τι πίνουμε, τι χρησιμοποιούμε στη καθημερινότητα μας και τι επιπτώσεις έχει στη ζωή μας.  Και μην ξεχνάτε να διαβάζετε τις ετικέτες!!!! Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τον εαυτό μας και οι επιλογές μας καθορίζουν το μέλλον μας.

Απαπαπαπα, από αλλού ξεκίνησα και αλλού κατέληξα…

Τη συνταγή τη βρήκα εδω http://www.jenny.gr/diy-play-dough/



10 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία ιδέα για τα πιτσιρίκια (αλλά και για μας). Να είσαι καλά. Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία ιδέα!Καλοστέριοτο το σπίτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτική ιδέα!!!Καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλή η συνταγή της σπιτικής πλαστελίνης!!
    Καλή εβδομάδα, Ευαγγελία μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είσαι υπέροχη Ευαγγελία μου !!!! Τέλεια η ιδέα σου για την σπιτική πλαστελίνη και έχεις πολύ δίκιο για τα χημικά !!
    Αναρωτιέμαι άν έλαβες το δωράκι σου !! Εύχομαι να μήν χάθηκε στο δρόμο. Και..αφού αυτή είναι η πρώτη σου ανάρτηση για το νέο χρόνο σου εύχομαι κι εγώ λίγο καθυστερημένα να έχεις μιά πολύ όμορφη χρονιά με υγεία πανω απ´όλα και το ίδιο και όλοι οι αγαπημένοι σου !!!
    Φιλάκια πολλάαα !! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπημένη μου Ευαγγελία καλημέρα ! Στενοχωρήθηκα που δέν σου ήρθε το δωράκι :( . Τώρα τί να έγινε, δέν ξέρω . Πάντως, την δέυτερη φορά την έγραψα τη διέυθυνση ακριβώς όπως μου την είχες γράψει .
    Δέν θα το αφήσω έτσι όμως αυτό, θα σου φτιάξω άλλο μανιταροκολλιέ..φιλάκια ! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή